Idea hiasan dalaman rumah yang simple, cantik, ringkas dan bajet rendah

Perasan tak kekadang bila kita balik rumah habis keje rimas tengok rumah sendiri. Takde idea hiasan dalaman rumah langsung. Ye la hari hari keje balik, keje balik pastu keje pastu balik sampai tak ada masa langsung untuk di dedikasikan pada rumah sendiri. Tak macam gambar ruang tamu kat atas ni. Best nyaaa….kan.

Lagi satu yang membantutkan kita nak menghias rumah ialah bajet. Tapi sebenarnya dengan bajet yang minima pun, ia mampu memberikan impak yang maksima pada dekorasi rumah kita. Memanglah  kalau kita tengok tv tu semuanya di sponsor Eric Leong abis sume satu rumah barang baru kita pun tau kosnya berapa kan. Mestila cantik.

Selalunya kita berfikir… kalau nak rumah cantik, perabot dan barang – barangnya mestilah mahal-mahal, barulah ada klas. Tapi cuba try surf internet, ia pasti la boleh merubah minda dan pandangan kita. Benda-benda murah, kalau kena cara dekorasinya sebenarnya ianya mampu memberikan kesan dan persepsi yang berbeza. Cuma kena la tau caranya. Antaranya adalah dengan teknik ‘mix-match’, susun atur semula perabut serta barang hiasan sedia ada dan penggunaan barang-barang terpakai sangat menjimatkan sekaligus dapat mendekorasi ruang secara kreatif walaupun dengan bajet terhad.

Bagi mereka yang langsung tiada pengetahuan asas di dalam seni dekorasi kediaman, mesti buntu idea nak mula. Asyik-asyik tunggu hujung bulan gaji masuk dan terus nak shopping kat IKEA. Betul tak? Boleh juga tapi tak semestinya beli yang mahal-mahal nak nampak cantik.

Lagi satu, pernah tak dengar pasal ‘ feature wall’ tetapi tidak tahu bagaimana hendak menentukan dinding yang sesuai?

Jadi jika nak tahu pasal ‘feature wall’ dan lain-lain tips hebat membuka minda dan hasilkan idea hiasan dalaman rumah anda sendiri, anda bolehlah dapatkan tips hiasan dalaman rumah yang ringkas dengan KLIK SINI.

About these ads

Komen di Sini

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s