Bersabarlah…

Wahai ibu-ibu yang mengandung, keletihan kita meneruskan daily life sewaktu kita mengandung memang tak dapat diduga…Mana nak settle kerja, rumah lagi, nak jaga suami dan kebajikan dia, macam-macam la kan. Ada sesetengah ibu tu are lucky enough tak ada langsung problem keletihan melampau sewaktu pregnant. Macam saya, first 3 months ok je, tapi bila perut dah start naik masuk month 4 tu, aduh, memang meletihkan..tambahan lagi tengah sambung study…penatnya tuhan aje yang tahu. Selera pulak mencanak-canak naiknya tapi saya make sure apa yang saya makan tu takkan menjejaskan baby…(sayang sangat kat dia). Pada waktu2 macam ni, pada pendapat saya para dad – to -be mesti memahami wife’s condition, bukan mudah nak go thru pregnancy ni tau…dan kena byk bersabar dengan kerenah isteri tu…especially mummies yang mudah sgt emose….mudah terguris perasaannya (it happened to me too, out of nowhere tiba-tiba rasa nak nangis je)….kalau boleh kurang2kanlah tinggalkan isteri tu mcm gi borak kedai kopi ke, golfing dgn kawan ke, sebab selama 9 bulan ni tersangatla kritikal keperluan adanya suami di sisi isteri yang tengah sarat tu….

One thought on “Bersabarlah…

Komen di Sini

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s