Cara Aku Guna Freestyleku…

Dah lama tak guna PISA, sekarang asyik kepit Freestyle aje…eventho aku prefer sesangat PISA compared to FS, habis kalau tak digunakan, buang sajela duit beli bukan?Anyway, aku kena admit yang FS tak sebest PISA,(pada akulaa…maybe lebih sesuai PISA)..TAPI…..sejak akhir2 ni, semenjak aku tukar flanges FS, aku gantikan dengan neck HARMONY(yup, aku juga masih guna Harmonyku), aku padankan dengan tubing FS, and pump, suction  agak berbezala…Rasa mcm lagi kosong breast compared kalau aku guna FS original flanges dia tu…samal juga kalau aku pump guna motor PISA, tapi corong Spectra..laaagi cepat kuar susuibu…best!Kena pandai manipulate benda yang kita adala untuk dapatkan kepuasan mengepam!!…Kan?

Aku letak ranking pumpku berdasarkan kesedapan mengepam

1)PISA..i like!

2)Harmony…pun i like

3)Freestyle- i love its mobility

*PSTT..PSTT..MACAM NAK TEST DRIVE AVENT UNO..ADA SAPE BOLEH SEWAKAN???hehe

10 thoughts on “Cara Aku Guna Freestyleku…

  1. im looking for a breast pump. ingt nak beli kat melb sbb ingt kan lagi murah. tp sama je harga dgn KL😦 so kena survey lagi kat KL nati.

    so thanks for the idea🙂

  2. saya prefer pisa sebab suction dia agak keras compared to FS.maybe sbab awal2 lg booby ku telah didedahkan dengan kemantapan PISA, tu yg mcm best tu eventho compare dgn FS ..i tink FS suction dia too soft(to me la), dan nak dapatkan amaun pump yang sama mcm PISA result, mcm kena pump lama sikit…i tink it s due too cycle speed yang ada pada PISA dgn FS…FS lembut je dia sedut..kalau u penah try AVENT UNO, camtula kot, my friend kata memang mcm UNO…cuma lately bila saya padankan neck harmony dgn FS motor,mcm flanges Spectra dgn motor PISA, baru rasa mcm puas ngepam, in fact, susu kuar lbh cepat..

  3. salam,

    i have PISA as well, and teruja nak try FS. btul ke PISA lagi best than FS?

    n boleh explain lagi sekali (thru email pun boleh), how u mix n match flange FS + harmony or flange spectra with PISA.

    tq

  4. whn i m using pisa, satisfy enough at 4th level, but for fs, it s either 8/9…memg tak rasa kosong mcm i guna pisa…anyway u might need to seek for others advise to, i mean those who r using both pisa n fs, or had any experience of any of these 2 pumps.lain org lain pendapatnye….but i cant agree more that these are among the best pumps

  5. i thought FS ade more motor control up to 11 but PISA ade sampai 5. masih xcukup kuat utk FS ke? wahhh… kalau dulu saya set maksimum control kat PISA, kalau guna FS ntah mcm mana… emm, kena pikir2 balik kalau nak beli FS…

  6. Salam.
    Just to share my experience. I mula2 pakai Avent Uno for the first two months. then I realised bila I pakai avent manual lagi better, lagi dpt byk SI. Sekarang nak cari info sal PISA and FS, sebab nak prepare utk my next family plan =).

  7. terima kasih for the info adinsa. Tu laa..masih bingung..tapi memang ada dah rasa nak beli FS nanti (so betul2 comfortable kalau handsfree?)..U pernah dgr about The Easy ExpressionTM Bustier, an essential Hands-Free Pumping Bra? I tgk kat some websites..mcm best lah..hehe..

  8. i pon guna fs. but my review might be inaccurate since fs is my first pump🙂 however i love it to bits. gentle and portable. plus it is battery operated! u dun need to be tie to a wall during pumping🙂

  9. yup since different person would have own personal view n satisfaction upon it…however i admit that i m quite BIAS on fs as pisa is my first electric pump..hehe

Komen di Sini

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s