Demi dia….

Sekarang kat tempat keje aku mengepam kat memana je yang dapat…routine as cikgu tak mcm keje ofis aku rasa,,,boleh adjust nak pump 2 hourly ke, 3 hourly ke, since jadual ngajar tu pun setiap hari adalah berlainan…last year aku pump di surau…nak kata selesa sangat tidakla sebab dia open to pupils as well..kena sorok2 jugak takut pupils nampak kan…this year, since surau semakin crowded, aku pindah jap ke lab..kunun sendirian ada privacy nak pump, terdetik pulakla rasa SERAM time duk sesorang…susuibu tak kuar, PELUH pulak yang lebat turun.hehe..pun sebab kekadang ada male teacher datang lepak lab, segan pulak aku nak usung beg pump tu …last2 , member suggest, tumpang je bilik SAL dia untuk pump…asalnya bilik tu untuk student self assist membaca, tapi since bilik tu ada ruang yang agak sulit dan aku consider SELAMAT untuk ngepam, iaitu bawah meja guru kat bilik tu…hehe..alhamdulillah dapatla aku  jalankan rutin kat sekolah…at least pump 2 x, regardless berapa minit sekalipun yang aku sempat …semuanya demi dia…semoga Allah permudahkan, Amin.

One thought on “Demi dia….

  1. salam, saya pun guru jugak, saya baca pasal awak pam susu kat sekolah, cam saya jugaklah selalu tercari-cari tempat, kdg takde tempat , pam sembunyi2 kat dalam kereta..he..he..he..tpi sekarang bole lah jugak tahan ada tempat kat bilik stor 🙂, kat sekolah takde geng pam susu, saya sorang je, ibu yg lain kasi susu tin jer. kdg cuba2 nak kempen takde respon…takper lah asalkan diriku dapat memberi yg terbaik utk anak tersayang.

Komen di Sini

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s