Nyesal ke tak yah nyesal….?

Sekarang musim menyiapkan assignments yang tak siap-siap..dahle betimbun, dateline pulak dekat2 aje..mcam pakat2 pulak lecturer ni..so, nak tak nak tepaksala aku gerak gempur menelaah internet demi nak menghabiskan menda yang bertangguh sekian kurun lamanye..dahle busy dgn budak2 calon exam di sekolah…laaagila.Yang cikge besar pun satu, hal koko pun kitala, hal HEM pun kitala juga, hal keagamaan pun kita nak hadap juga…dah cikgu lain yang betimbun2 kat sekolah tu apa kekdahnya???Asyik muka sama je diberi kerja…heran aku.

Nabil? macam biasala dia, nak makan, nak main dgn mummyla, nak nenen la, nak manje manjela,mcm dia paham pulak aku tak hirau sgt kat dia once dah on pc.terdetik sesekali dalam hati, “aii,,napela aku sambung study aritu, kalau pegi keje balik keje, balik ngadap nabil 24 jam kan ke bagus..tak pening benda lain” kadag rasa mcm nak quit je..serious abang! kadang i rasa nak sangat stop, berenti, menghilangkan diri mcm tu je…tapi memikirkan the past few sems yang dah u and nabil korbankan untuk beri laluan kat i untuk belajar, i kuatkn juga hati ni…come on mummy…lg 2 sem!

Ya Allah, permudahkanlah segala urusan hambaMu ini.Amin.

5 thoughts on “Nyesal ke tak yah nyesal….?

  1. common!! lagi 2 sem je!! think of the increment u will get with ur paper. hihi.. skitttt je lagi🙂

  2. jangan la nyesal kak as..anggap la ini semua dugaan semasa belajar..Nabil sure nk ibunye complete belajar.. lagi 2 sem sahaja..tak lama pon..caiyok2

  3. as,

    kupun pening dan penat dikala ku pandang papan depan muka ameer yg menjelma….ku gagahkan jua….ku layan….ku pun 2 sem lagie….ku impikan ameer akan berikan bunga kepada mummynyer di convocation ku nanti…ku rasa bangga. hatiku berbunga….ada keriangan di kala itu….air mata kemenangan dan kejayaan menitis ….

  4. as to N: yup!TRUE GIRL…time kite convo nanti, nabil n ameer dah laju berlari…..time tu mesti rasa semua kepayahan terbayar jugak….as lg 2 sem, pastu buat paper projek lak…tahanla sikitkan time tu tak sibuk menggedik gi kelas dah

Komen di Sini

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s