TASKA vs BABYSITTER

Taska

– RAMAI KAWAN (‘ramaila jugak penyakit bejangkit…nauzubillah)
– minda lebih berkembang since ada program dan aktiviti berjadual(harap tidakla indah khabar dr rupa)
– operates as early as 7 am til 7 pm (in case hubby flies abroad dan aku yang kena antar nabil)
– food taska sedia dan ada menu( harap menu memang sohih la)
-NO CLOTH DIAPER , maybe sebab renyah kot dorang nak handle cd plus, tak penah ada lg kot yg pakai kat situ ( maybe aku leh try tanya dan suggest, atau kalau tak leh, kenala pakaikan dd plus fleece layer in between pampers dgn bonbon nabil)
-toys yang banyak , nabil sukala main kot
– TERIMA EBM..dan staff dah belajo how nak handle ebm(I LIKKKKEEE!!!!)
-pakai babycot(which is GOOD) tapi ada gak baby yg tido atas tilam jek(siannye)

Babysitter
– nabil dimanjakan, tu yang kadang ngade terlebih
– makan minum mummy kena masak dan bekalkan
-tak ramai budak so kurangla tendency nak jangkit2 ni
-since dimanjakan sangat, kadang naik lemak a nabil sampai nak kasik tido pun payah, sibuk nak main je
-makan minum lebih sikitla kot sebab nabil depan mata dan fokus kat dia je

Pendek kata, both ada PRO and CONT nya….macamanapun mummy harap, nabil duk mana sekalipun, nabil dapat sesuaikan diri dan belajar berdikari juga ya sayang…sekejap je, pagi abah hantar, tengahari mummy ambikla…cuma sehari dua je terlajak sampai 5 petang…tu pun mummy dah tak senang duduk dah tingat nabil kat sana….luv u

DSC02780

DSC02781

DSC02779

One thought on “TASKA vs BABYSITTER

  1. So far anak2 Hannan dok nursery x der mslh…alhamdulillah ok jer…
    Tp kalau selsema tu mmg x bleh lari…kalau musimnye pasti berjangkit..
    Tapi cpt2 bg ubat dan bg mkn vitamin selalu agar ada ketahanan dlm badan anak kita…susah berjangkit…
    Harap2 anak Asnida pun alhamdulillah hendakNya…

Komen di Sini

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s