Lagi 5 bulan

Pedih hati bila dengar ayat doktor pakar pagi semalam…” Kalu dah bleeding macam ni, kena stop terus breastfeed si abang ni..takut baby effect ni…kalau tak bleeding, takpela.” rase cam nak tikam je dokte time tu… dan dan mata rase berkace teringatkan Nabil yang lagi 5 bulan nak cukup 2 tahun.lama lagi tu…sudahla dicampur susu nya….pun dia kurang minum..dia pulak memilih sungguh …sudah pastila nak ngempeng dengan aku…ya tuhan, permudahkanlah…

ps: sape sape ada nasihat????please….

4 thoughts on “Lagi 5 bulan

  1. hi adinsa..salam perkenalan..just to share my experience.i’m expecting too..dan br bercerai susu dgn my son mase bulan puasa harituh.mmg sayang,sbb umur my son pon lebih kurang mcm urs,tp sbb my condition(cracked nipples yg teruk smpi tak sanggup tgk)my hubby bg semangat suruh stop.fyi,my son tak suka hisap botol,kalau hisap pon main2 je..jadi mula2 hubby yang tlg bg susu dulu..then lama2 i sendiri bg..mula2 mmg susah..smpi anak i berguling2 mogok..tp i teruskan jugak,di samping berdoa kpd tuhan,jika ini utk kebaikan aku dan anakku,permudahkanlah urusanku.alhamdulillah..my son is now fully on fm.sorry yer pnjg lebar plak comment kat sini..hehe..gud luck!

  2. as, I think its should be ok if still bF…what I know it doesnt really effect ur prgnncy if u still bfeed..cuba baca dkt kellymom.com..ada sumtg psl tuh…anyway i hope for the best for u…

  3. Salam,

    The doctor advised what is best for you and the little one in your tummy. Bf during pregnancy is okay if your body can take it and it doesn’t interfere with your pregnancy.

    If you bleed, that probably means your uterus is contracting. And this could endanger the little one in the womb and you could risk a miscarriage.

    I think you should think positively. Mesti ada hikmah. Allah has laid His plans for us. Leave everything to Him. Your 1st one has been able to enjoy your precious milk for at least 1.5 years. It’s time you care for the new one.

    Fyi, I’m 33wks pregnant and my son is now 2yrs3mo. I didn’t bleed in my early pregnancy, only had a little mild contractions so doctor said I could continue bf. I stopped entirely at my 28th week bcos I bled. My son has been drinking fresh cow’s milk ever since he was 18mo to supplement with my dropped milk supply (due to pregnancy).

    All the best to you🙂

Komen di Sini

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s