Milestone

Nabil sekarang dah 20 bulan…sob sob..cian dia kecik lagi da nak dapat adik aaa taun depan(mummy baru 8 weeks conceived)…pun begitu, he ll always be my manja baby boy..forever … cheeky sangat a  sekarang ni lincah ligat main sana sini, manjat toksah citer a, pantang letak apepepe atas meja, coffee table, anythingla, runner ke, magazine ke, bekas kueh raye ke, habis sume nak di campak ke lantai..mcm ni aku takde can a nak melawa umah kalo dia mcm gitu..tensen gak sebab kalo ada guests, aku idang air atau apapape food atas meja, selain nak makan minum sama, dia sebuk nak tarik bekas kueh ke, pinggan ke, gelas ke  atas lantai..giler takut pecah kena kaki luka wei sayang…memang todd umur dia perangai cenggitu ke?

Tengok cat, mcm takde perasaan..aku rase dia tak adore minatang bulu camtu kot tapi kalo ada bird terbang atau pepatung halus sekalipun lintas depan mata, nampak aje..dan dan follow menda tu…ada sekali dia jumpa eko cicak tecabut atas lantai porch, terkam macam nak makan..uiii…menjerit sakan aku sampai melalak dia terperanjat

Lagi satu, suke no nak geget perut mummy..aku tau, dia sedih tak dapat nenen sekerap selalu tu, lepas geram a tu gegegt2 perut mak dia..aku pun wat2 la nangeh sakit(memang pedih pun..kulit perut kena geget.dia geget beria lak tu)…dia pulak yang nangis meraung sedih sangat a tengok aku nangeh..ke takut???

DSC00008

4 thoughts on “Milestone

  1. lek la beb, ely dulu pun cenggitu jgakkk..
    btw, bila adik kuar nanti nabil da 2++ years old kan..
    same goes to Iris, now dia sayang sgt adik dia..

  2. todd mmg gitu kot esp boys..zaffran pun bkn main lg aktif nyer skrg..bis pasu2 bunga i pch sb dia trik..adesss….sdih tul rmh tkle mlawa lgsg…

Komen di Sini

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s