Bye Bye Full Cloth Diaper Journey

Ha ah..nabil no longer FULLY CD..sebab tokey taska kata stakat ni dorang lum ready nak terima baby dengan CD..(hopefully dia stuju a later nanti)dia tau apa cd tapi cam leceh kadang baby bocor time cd…ye ah, aku pun tau nabil tu heavy wetter..kalo malam sah 2 jam sekalik kena tukor.lambat je dah kuyup…tak kirala pakai cheapo cd ke, yang ber’harga ‘ sikit ke, memang leak…so tepaksa meredhakan nabil di pakaikan DD seharian kat nursery…weekend memang aku bg pakai cd la kalo tak g memana…malam pun …ruam dah surut, puas a besapu drapole*n creme tu…

4 thoughts on “Bye Bye Full Cloth Diaper Journey

  1. salam. guna insert apa yer. kalau heavy wetter adviseable guna insert hemp/bamboo. nak lg bagus combine insert hemop/bamboo with microfibre as booster.

    sometimes cara kita basuh yg sbbkan leak. guna WM yg sama but using softener with other cloth. so the softener residue masih ada dlm WM. the softerner residue melekat pd cd (fleece layer) thus make leak.

    hope it helps.

  2. hye shida..i combine hemp dengan micro terry cloth….yg mcm towel tu kan…tapi memang leak gak…especially bila dah masuk 2 jam pakai

  3. ic. looks like ur baby is super duper heavy wetter. LOL. oh, u r using drapolene ke. its not cd frenly. have u do strip wash? maybe thats the culprit to the leaking issue. sorry if i sound disturbing. just helping each other cloth diapering journey.

  4. to shida..ha ah i knew that drapolene is not cd friendly, but have no choice a dear…so far it s the best creme that combat my son s ruam punggung…strip wash..i did every month when he was being fully cd ed at babysitter’s place..now he s in daycare…

Komen di Sini

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s