Minimalisma

Sesungguhnye,aku tak suka rumah aku terlalu padat dengan barang-barang, that would be the best reason why I ll let go things that no longer needed in the house/ even if I ll be needing it in the future, I d rather let it go first just to have some space inside the house, only then i ll buy a new one when it s needed..ngeeeeeeeee(teruk kan)Sebolehnya aku nak dalam rumah tu lapang selapang lapangnye…lainle kalau aku duk banglo, memang spacious habis la kan..Macam perabotla juga, apa yg ada now cuma satu set sofa 3,2,1 seater, a coffee table, set meja makan, sebijik lemari kasut dan kitchen cabinet..takde bunga-bunga hias bagai, takde floor lamp etc yang pada aku cantik habis tapi semakkan umah pun ye gak, takde kapet2 bagai since Nabil pun takle nak habuk2, kapet yang ada pun ngam2 je size coffee table dan depan tv kitorg taruk tikar yg sesangatle selesanya…

Ok back to the minimalism, the issue is, insyaallah i ll be giving birth to my second child next May…we have only one queen bed in master bedroom, and for Nabil, it would be either his babycot(previously) or the ‘lembek’ and comforters on the floor. As i ll be staying maybe around fortnight kat bangi, i might be needing a single bed as my confinement bed kat tingkat bawah…and am planning to get one..it would be either a divan and headboard set just like what we are having now, or this…………(which i think MUCH MUCH MUCH  cheaper and agak wallah di mata akuler!)

it s available at Ik3a..and they r selling it at a very afordable price compared to a divan and head board set..

dia mcm 2 in 1 la, kalau duk kat tingkat bawah, boleh jd tempat duduk since sedara mara ramai dtg bertandang sesekali, sianla nengok melepek je atas lantai sebab sofa dah penuh, dan kalau naikkan ke tingkat atas, confirm jadik katil…eventho anak aku anak lelaki, takde masalah pun nak pakai nih hehe..ok pe

ps: aku suker nengok org Jepun nye umah yg kosong-kosong tu, memang spacious dan selesa habis…kalo dorg ada gempa bumi pun senang nak lari kuar…kalerpun putih cream cerah-cerah je…takde nak padat2 sgt..well, it s up to oneself, sendirik punye rumah, sendirik punye citarase le kan…

bak kate my mum time dtg bertandang ke rumahku syurgaku..’ begema suare Mi becakap, rumah awak kosong sangat……..’ hehehe

Komen di Sini

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s