Mummy Macam Burong Antu Dah!

Now memalam Nabil tido bedua je dgn mummy sebab kalo tido ngan abah dia, harusle tiap sejam lebih ke 2 jam dia nangeh macam lepas kena lempang…Dalam 3 hari, okla dia senyap je tido (ke takut nak nangeh sebab mummy marah dia nangeh tengah malam..hehe)…tapi bila dah masuk dekat seminggu tido bedua je ngan mummy, huh, jadi lagi teruk pulak dari bese..nageh, nak susu tapi tak habes minum, tukor pampes, dah tukor pampes,pun sambung lagi nangeh..gamaknye dia mengigau sebab siang kuat nar bermain…asal mummy gi ambik dia kat nursery je, mesti dia tengah tecongok kat toys nye shelf main meinan kat situ sesorang…tanye kat teacher dia, teacher kate..”KAK,KENGKAWAN DIA SEME TENGAH TIDO..DIA JE TAKNAK TIDO KAK….NGEEEEEEEE” adoila…nape ek Nabil camni..atau seme budak baye dia, toddler mcm dia, seme mcm ni perangainye…siang takmo tido, kalo tido pun, tido ayam…malam nangeh tak tau ujung pangkal, sedor2 dah meraung besar…kadang aku tepikir gak, ada menda ngacau ke ek?????Sebab aku penah gak mcm mimpi tak mimpi tenampak2 ada ‘BENDA’ duk betenggek tepi katil kat bedroom kitorang tengah tengok kitorg tido…huhuhu seramnye…

ps: hasilnye,mummy ni bangsa takle tejaga sikit, terus tejaga sampai ke pagi…jadi mcm buirong antu dha tekelip2 atas katil sesorang nunngu kul 5pagi..letih??memang la sangat letih,sleepless kan, sape tak lesu…dahle kuar kije kul 7 dah kat highway dah… Tuhan aje yang faham betapa letihnya….

Komen di Sini

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s