Kad raya 2012 – kad raya elektronik & kad raya online – cepat dan pantas walaupun last minute

Alhamdulillah syukur ke hadrat Ilahi kerana dengan rahmatnya kita dapat menjalani puasa di bulan Ramadhan dan dalam beberapa hari je lagi dah nak menyambut Hari Raya Aidilfitri.

Tentunya di bulan puasa kita fokus menjalani ibadah puasa di siang hari manakala malam pula menjalani ibadah Terawikh pula. Dan bila tibanya bulan Syawal selalunya kita terfikir tentang aktiviti ziarah menziarahi bagi menjalin dan mengeratkan silaturrahim sesama kita yang lazimnya semasa raya inilah kesempatan yang ada dapat kita penuhi. Itupun sebenarnya masih belum dapat memenuhi kesemua keperluan almaklumlah saudara mara sahabat handai bukannya duduk di satu tempat je kan.

Jadi penting bagi kita jika tak sempat menziarahi pun kalau dapat memberikan tanda ingatan dah tentunya orang yang di kirimkad kad raya akan menerimanya dengan senyum lebar sampai ke telinga memberi makna gembira yang teramat sangat. Kalau dulu menjelang raya dah tentu sibuk mencari kad raya dan beratur panjang kat Pejabat Pos sebab nak borong setem.

Tapi sekarang ni, sedangkan orang-orang tua pun dah mahir guna internet, pakai handphone yang boleh MMS, ada kamera nak ambil gambar apalagi orang muda dah tentunya kad raya elektronik atau kad raya online menjadi pilihan.

Kelebihan kad raya elektronik:

1- Pelbagai design kad raya boleh diperolehi dengan kos yang rendah/percuma termasuk kad raya kartun, kad raya pictures dsb,

2 – Anda boleh download kad raya elektronik di rumah, dan hantar kad raya aidilfitri juga dari rumah,

3- Kad raya supplier/website/blog pun boleh cari melalui online, available 24 jam tak perlu ke kedai nak beli

4 – Tak perlu tunggu Pejabat Pos beroperasi

5 – Hari cuti Posmen tak bekerja pon boleh buat kiriman kad

6 – Esok dah nak raya, malam ni sempat lagi boleh hantar email atau MMS kad raya elektronik

7 – dan macam-macam kelebihan lagi yang tak dapat den nak nyatakan kat sini

Bagi saya pun sememangnya kad raya 2010 ni saya prefer kad raya elektronik kerana saya boleh download dengan mudah percuma kat blog kad raya supplier ni jek.

Klik sini download kad raya

atau

1. Nak tahu bagaimana caranya nak katalog kad raya

2. Dapatkan kad raya PERCUMA

sila klik di bawah

Klik sini

Download kad raya percuma jek!

p.s. – pesanan tambahan:

1- Saiz yang paling sesuai untuk kegunaan H/p adalah 176 x 144.
2- Saiz ini sesuai untuk sebarang jenis H/p kecuali Blackberry (jika berkenaan)
3- Saiz 240 x 240 disediakan khas untuk penghantarkan online menggunakan email, blog, facebook, myspace etc
4- Saiz 450 x 450 disediakan khas untuk dicetak/print untuk menghantar secara fizikal/pos (jika masih nak guna pos)

One thought on “Kad raya 2012 – kad raya elektronik & kad raya online – cepat dan pantas walaupun last minute

  1. SELAMAT HARI RAYA.. MAAF ZAHIR DAN BATIN…

    kepada: 24 memberz, technic clunk, CIAST, fama n sume yg mengenali saya…

    ingatan tulus ikhlas daripada: hani

Komen di Sini

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s