Idea perniagaan online sebagai bisnes sambilan

Ingin menjalankan perniagaan sampingan sebagai hobi. Klik sini jika nak tahu lebih lanjut.

Bilakah masa yang terbaik untuk memulakan bisnes sambilan?

Sebenarnya, persoalan sebegini sering bermain di fikiran semua orang yang berminat untuk berniaga.

Mungkin bagi sesetengah orang, ianya disebabkan tiada pilihan. Mungkin kerana diberhentikan kerja dalam keadaan ekonomi yang meleset dan syarikat tempat bekerja tidak mempunyai pilihan yang lain selain mengurangkan tenaga kerja. Mendapatkan kerja yang baru pula sukar. Sesetengahnya pula masih bekerja tetapi sudah lama impikan untuk menjadi seorang usahawan tetapi tidak mempunyai keberanian untuk memulakan perniagaan. Ada juga yang masih dalam situasi menunggu masa yang sesuai untuk memulakan perniagaan. Halangan untuk memulakan perniagaan sebenarnya bukanlah terlalu besar sangat sebagai mana yang anda fikirkan.

Mungkin juga ada berpendapat oleh kerana semua orang berhati-hati untuk berbelanja, sekarang ini adalah masa yang tidak sesuai.

Sebenarnya berita-berita yang anda dengar dan baca melalui media eletronik atau media cetak mengenai keadaan yang pasif, manusia masih juga memerlukan produk-produk dan perkhidmatan.

Anda boleh menggunakan kreativiti anda untuk mengintai peluang-peluang
untuk memulakan perniagaan. Walau pun apa jua keadaan ekonomi,
manusia masih memerlukan makanan dan minuman contohnya. Tetapi bukan makanan yang mahal sebaliknya makanan yang mengenyangkan dan baik. Mungkin ini bukan bidang yang anda ingin ceburi tetapi ianya menunjukkan contoh bahawa dalam keadaan ekonomi yang meleset sekali pun, masih ada peluang-peluang perniagaan.

Anda hanya perlu mencari peluang-peluang ini untuk berjaya dalam apa jua keadaan ekonomi. Sebenarnya dalam apa jua keadaan ekonomi, masaalah utama bukanlah tiada peluang-peluang perniagaan yang boleh diceburi, tetapi masaalahnya ialah tidak mempunyai idea untuk mengintai peluang-peluang ini.

Bagi memberi panduan anda idea untuk mengintai peluang-peluang tersebut serta cara-cara memulakan proses bisnes secara sambilan anda bolehlah dapatkannya dengan klik bisnes sambilan.

Advertisements

Komen di Sini

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s