MyIman – pen pintar

Sebagai ibu dan bapa bagi anak anak tentulah kita risau sangat bila anak masih tidak tahu membaca seaktu umurnya sepatutnya sudah tahu membaca. Apatah lagi kalu kita bandingkan performance dia dengan anak kawan-kawan kita yang sebaya dengannya.

Biasalah apabila ibubapa sibuk dengan hal kerja dan hal seharian rumah tanga yang diuruskan yang memang tak pernah habis-habisnya kadangkala kita lupa yang anak- anak bukan hanya perlukan kasih sayang dan makan minum semata mata. Sedangkan yang kita sedar anak anak alhamdulillah sihat kenyang dan gembira selalu dan menganggap cikgu Taska dan take care semua hal pembelajaran anak anak di sekolah.

Rupa rupanya tidak. Belum cukup lagi. Anak anak perlukan perhatian dalam semua hal dari bangun tidur, makan minum, kesihatan, sekolah hatta masa lapangnya pun perlu difikirkan aap yang perlu dibuat. Sebab itulah kadangkala ibu bapa ada yang membelikan pelbagai gajet masa kini yang multi purpose agar ia boleh digunakan untuk bermain game di masa santai dan gunakan untuk pembelajaran di masa tertentu.

Cumanya ibubapa perlu memilih gajet (contoh: MyIman) yang sesuai agar ianya tidak disalahgunakan. Pilihlah gajet yang mampu menarik minat anak untuk lebih belajar dan bukan bermain. Jika tidak akibatnya anak tidak memberatkan perhatiannya untuk belajar dan terjadilah fenomena tidah tahu membaca dan mengaji di waktu usia sepatutnya.

Bagaimana nak mengatasi masalah ni?

Anda perlu tahu perkembangan teknologi terkini yang canggih pasti anak anda akan berminat. Set ini mengandungi buku melayu, bahasa inggeris dan arab juga. Bagaimana ia boleh membantu anak anda belajar membaca? Terdapat satu pen digital yang mampu menterjemah tulisan dan mengeluarkan bunyi bacaan secara terus.

Dengan cara ini anak anda boleh membandingkan tulisan dan bacaan yang didengar melalui pen digital ini. Alangkah mudahnya! Bukan begitu ke?

Dapatkan maklumat lanjut set belajar membaca untuk anak-anak disini – MyIman Pen Pintar.

Advertisements

Komen di Sini

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s