Tahu Tak Wanita hamil ada banyak keputihannya!

Tahu tak wanita hamil adalah satu golongan yang mudah dijangkiti keputihan. Ini kerana apabila mereka hamil, kitaran hormon mereka secara automatik akan berubah daripada sebelumnya. Perubahan ini mendorong kepada perubahan pH/keasidan pada kawasan genital mereka.

Oleh itu, perubahan pH ini memudahkan lagi bakteria ‘menyerang’ kawasan genital. Persekitaran yang dihasilkan oleh pH amat sesuai untuk pembiakan bakteria penyebab keputihan. Kesan daripada proses berkenaan akan menyebabkan vagina wanita hamil itu akan mengeluarkan cecair putih yang berbau kurang enak.

Jika wanita hamil berkenaan tidak merawat keputihan itu secepat mungkin, ia boleh membawa kepada jangkitan pada saluran kencing dan jangkitan pada janin. Awak perlu tahu bahawa jangkitan pada saluran kencing amat menyakitkan! Ia seperti digambarkan sebatang jarum peniti keluar dari lubang kencing kita!…oh! Jadi atas keperihatinan saya, saya syorkan awak mendalami teknik-teknik mencegah dan merawat keputihan ini dari seorang pakar.

Awak boleh ke laman web ini untuk mengetahui lebih lanjut berkaitan keputihan:

Klik sini untuk rawat keputihan sekarang.
Rawatan Alternatif atau Rawatan Antibiotik Untuk Keputihan?

Pada masa sekarang terdapat 2 cara yang memang berbeza untuk merawat keputihan. Iaitu secara rawatan semulajadi ataupun rawatan konventional seperti penggunaan antibiotik.

Untuk pengetahuan, masing-masing ada kelebihannya. Namun kedua-dua rawatan ini awak boleh gunakan untuk merawat keputihan. Ia terpulang pada diri masing-masing.

Antibiotiks – Inilah ubat yang biasa Doktor akan bagi untuk merawat keputihan setelah diagnose dilakukan.

Antibiotik dibagi bertujuan untuk menghapuskan bakteria dan untuk menghilangkan keputihan dalam tempoh yang sementara. Dan peratusan untuk dijangkiti kembali keputihan ini adalah tinggi.

Penggunaan antibiotik ini memang berkesan tetapi ia juga ada kesan sampingan yang tidak diingini. Malah tidak semua antibiotik sesuai digunakan untuk ibu hamil.

Tahu tak bagaimana antibiotik ini berfungsi?

Antibiotik telah di design secara sintetik untuk membunuh bakteria. Ia adalah sejenis bahan kimia memberikan kelegaan dan menghilangkan simptom jangkitan bakteria untuk tempoh yang sementara. Seperti yang saya katakan sebelum ini bahawa antibiotik telah di design untuk membunuh semua bakteria. Ini termasuklah membunuh bakteria baik juga.

Selepas berhenti memakan antibiotik, bakteria jahat akan kembali menjakiti bahagian genital. Ketika ini bakteria baik sudah dihapuskan. Maka jangkitan keputihan berulang kembali.

Rawatan Semulajadi – rawatan semulajadi adalah lebih mudah digunakan berbanding antibiotik. Tiada bahan kimia sintetik dan ia amat sesuai dengan badan kita. Oleh itu penggunaan yang lama antibiotik tidak digalakkan.

Selain itu kesan sampingan rawatan semulajadi tidaklah berbahaya berbanding rawatan antibiotik. Malah ia memberikan perlindungan yang lebih lama dari serangan kembali bakteria keputihan.

Ramuan untuk rawatan semulajadi ini banyak sebenarnya. Antaranya adalah penggunaan yogurt, kultur hidup, acid borik dan herba.

Selain itu rawatan pencegahan semulajadi juga amat penting dalam menghindari keputihan daripada terjadi semula.

Melalui rawatan semulajadi ini ia memberikan kelegaan kepada kaum wanita kerana tiada lagi bau yang kurang menyenangkan, tiada lagi kegatalan dan yang lebih penting ia dapat meningkatkan lagi keyakinan diri seseorang wanita.

Jadi anda tidak perlu lagi bersusah payah berjumpa dengan Doktor untuk bercerita keputihan anda.

Saya pasti rawatan alternatif ini pasti memberi kelegaan kepada awak dan awak boleh dapatkan rawatan alternatif ini pada laman web ini:

Klik sini untuk rawat keputihan sekarang.

Advertisements

Komen di Sini

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s